SPANBETON MAG NOOIT SPANNEND WORDEN

Nederland loopt voorop in innovaties in spanbeton. Niet eerder was de behoefte aan snelheid en planmatigheid zo groot. De vergrijzing, veranderende samenlevingsvormen en nog immer groeiende mobiliteit bieden kansen voor de prefab markt. Hoe eerder in de keten juiste beslissingen worden gemaakt, hoe hoger het uiteindelijke rendement.
Meijer Tools denkt graag mee in de mogelijkheden bij realisatie van innovatie en verbetering van huidige productie. Toepassen van de juiste gereedschappen met lagere wisselkosten en het minimaliseren van uitval zijn het geheim achter het succes van onze klanten.
Wanneer iets niet gaat zoals gepland, is het wel zo prettig om te weten dat Meijer Tools een alarmlijn heeft voor iedere spanbeton producent. Ook als de gereedschappen niet van ons zijn, kunnen we met onze expertkennis helpen.

KALKZANDSTEEN PRODUCTIE

Iedere industrie heeft zo zijn eigen uitdagingen. Kalkzandsteen kenmerkt zich door een geconditioneerd productieproces, waardoor in hoge mate sprake is van een stabiel product. De homogeniteit van kalkzandsteen producten is ook deels verradelijk. In de praktijk blijkt het verleidelijk om te lang met dezelfde gereedschappen door te werken. Daar waar bij beton het standaard is om per product en project de gereedschappen te heroverwegen, grijpt men bij kalkzandsteen eerder naar generieke gereedschappen. Maar ook hier geldt dat een kleine wijziging in tooling, grote voordelen kan opleveren. Wij rekenen het u graag voor.

GELUIDSARME ZAGEN

Indien u of uw opdrachtgever het geluid van de zagen hinderlijk vindt hebben we voor u wellicht een oplossing.

Wij kunnen geluidsarm produceren volgens onderstaande uitvoeringen.

Type “Detenso”

Door middel van een laser worden er patronen door de kern gesneden, die vervolgens weer dichtgemaakt worden met een speciaal soort wax. De trillingen die de hoge tonen veroorzaken worden hierdoor gedempt. Metingen geven een gemiddeld resultaat van 6dB geluidsreducering.

Voordeel: Relatief goedkoop.

Nadeel: Minder demping van het geluid dan de “Sandwich” methode.

Type “Sandwich”:

Dit blad bestaat uit 2 dunne zaagkernen met daartussen een laag koperlegering. De trillingen die het scherpe geluid veroorzaken worden met dit systeem zeer effectief voorkomen.

Metingen geven een gemiddeld resultaat van 12dB geluidsreducering!

Voordeel: Een zeer goede geluidsdemping.

Nadeel: Dure methode.

MEIJER DIAMOND TOOLS

Loohorst 8
7207 BM Zutphen

KVK: 66293073

CONTACT

[email protected]
Tel: (+31) 313-659555


Meijer Diamond Tools is fabrikant en groothandel in gereedschappen voor de bouwsector en toeleverende industrie. De vestiging in Zutphen is het hart voor de Europese distributie van Diamond Tools gereedschappen.
De organisatie is opgericht in 1994 en onderscheidt zich door eigen ontwerpen en productie volgens de hoogste standaarden. Levering binnen 24 uur is onze norm.
Copyright 2018 Meijer Tools Group B.V. - Meijer Diamond Tools are designed and manufactered in 
The Netherlands
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram