OPRICHTER REMCO MEIJER OVER ONDERNEMEN, KWALITEIT EN ONAFHANKELIJKHEID.

Mijn carrière startte als accountmanager van diamantgereedschap in de Benelux. Ik heb voor diverse leveranciers mogen werken. Mijn drang naar onafhankelijkheid werd echter groot en ik voelde dat veel dingen in deze branche veel beter zouden kunnen. Daarom besloot ik in 1994 op 26 jarige leeftijd zelfstandig te worden en richtte Meijer Tools op. Een eenmanszaak met nauwelijks, zeg maar geen startkapitaal. Mijn eerste zaag was voor mij al een grote investering. Ik kocht hem in bij een handelaar in Duitsland. Inmiddels is dezelfde handelaar al een geruime tijd een trouwe klant van ons. Hoe bizar kan het leven lopen!
Er is nooit met vreemd kapitaal in mijn bedrijf geïnvesteerd, tenslotte zou dit weer ten koste van mijn onafhankelijk gaan en daarom besloot ik niet direct in een duur pand te investeren en startte mijn bedrijf vanuit huis. Tenslotte moet je eerst geld verdienen voordat je het kunt uitgeven. Boren en zagen werden eigenhandig door mij in mijn garage gerepareerd en gesoldeerd. Het was flink aanpoten en ik heb er zeer veel energie in gestoken, maar heb dit ook altijd met enorm veel plezier gedaan. Het was destijds een pittige strijd om tegen de grote bestaande concurrentie aan te boksen, maar ik heb me nooit uit het veld laten slaan en zag dit als een mooie uitdaging. Een positieve instelling en een fanatieke drive kan je ver brengen.
Uiteindelijk betaalde mijn inzet zich terug en begon Meijer Tools te groeien. Inmiddels zijn we al drie keer verhuist met Meijer Tools om deze groei ‘ruimte’ te kunnen geven. Onafhankelijkheid is voor mij enorm belangrijk. Daarom zijn wij uiteindelijk ook producent geworden en hebben we een vol geautomatiseerd machinepark. Geen of zo min mogelijk afhankelijkheid van toeleveranciers. Dat betekent zekerheid, flexibiliteit en waarborgt onze kwaliteit. Dit is, naar mijn mening, ook de enige manier om je klanten direct en goed te kunnen bedienen en de lijnen kort te houden.
Onafhankelijkheid heb ik ook weten te creëren door te investeren in goede mensen en hierdoor is er een gemotiveerd en hecht team ontstaan waar ik trots op ben. Een mooie krachtbundeling die Meijer Tools ‘ademt’. “Teamwork makes the dream work”. Wij willen geen platte handjeklap verkoop. We willen serieuze relaties met onze klanten opbouwen, gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. We houden de lijnen kort met onze klanten zodat we weten wat de behoefte is.
We zullen ons altijd blijven door ontwikkelen, want ik ben dik twee decennia later nog steeds van mening dat het beter kan. Het kan namelijk altijd beter.

MEIJER DIAMOND TOOLS

Loohorst 8
7207 BM Zutphen

KVK: 66293073

CONTACT

[email protected]
Tel: (+31) 313-659555


Meijer Diamond Tools is fabrikant en groothandel in gereedschappen voor de bouwsector en toeleverende industrie. De vestiging in Zutphen is het hart voor de Europese distributie van Diamond Tools gereedschappen.
De organisatie is opgericht in 1994 en onderscheidt zich door eigen ontwerpen en productie volgens de hoogste standaarden. Levering binnen 24 uur is onze norm.
Copyright 2018 Meijer Tools Group B.V. - Meijer Diamond Tools are designed and manufactered in 
The Netherlands
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram